Kapcsolat

Nordkapp Studio Mérnöki és Kereskedelmi Iroda

Székhelyünk:

2011 Budakalász, Hargita u. 11.

Műszaki vezető:

Dócs János

építőmérnök, épületenergetikai szakértő, magasépítési műszaki ellenőr, felelős műszaki vezető, ingatlan értékbecslő

Telefon: +36 20 981 1931

E-mail: nordkapp.studio(kukac)gmail.com
Szigorodó épületenergetikai követelmények!

2013.05.31.

A Kormány a jelenleg érvényben lévő épületenergetikai követelményeket jelentősen szigorítani tervezi a következő években. Ismerkedjen meg a várható előírásokkal már most!

A 2006 óta Magyarországon érvényben lévő épületenergetikai követelmények már meglehetősen lazának tűnnek a hasonló klímájú szomszédos országok követelményeivel összehasonlítva, ami a folyamatosan növekvő energia árak ismeretében indokolatlan pazarlást jelent. Ezért, és az Európai Unió vonatkozó irányelvének értelmében az energetikai követelmények 2020-ig több lépcsőben is szigorodni fognak.

E folyamat első lépéseként a Kormány a 1246/2013. (IV.30.) határozatában rendelkezett az épületek energetikai követelményeinek szigorításáról. A határozat alapján az épületek határoló szerkezeteinek hőátbocsátási tényezőire (U-értékek), az épületek hőveszteség tényezőire (q értékek), valamint az összesített energetikai jellemzőre (Ep) vonatkozó követelményértékek egyaránt számottetvő mértékben szigorításra kerülnek. Az új követelmények középületek esetében már 2015, január 1-től, minden egyéb épület esetében 2018, január 1-től lépnek hatályba.

vissza